• Den tredje februari så hade vi upphängning av tavlor för Slice of Life på Hotell Hallstaberget i Sollefteå.

   

 • Vinnarna av presentkort

  4 januari, 2018

  Nyligen hade vi en tävling på Slice of Lifes facebooks-sida och nu har vi utsett tre vinnare av presentkort som gäller på www.sliceoflife.se

  Vinnarna har fått information om hur de ska gå tillväga. Vi vill så klart gratulera till detta och även meddela att det kommer fler chanser och roliga erbjudanden framöver. Så skriv gärna upp dig som medlem på hemsidan så får du uppdateringar före andra.

  Grattis till:

  Pher Sandström
  Björne Håkansson
  Lottie Cregård

 •  

  För tillfället så arbetar Marie Plosjö på att få klart ny konst till en ny tillställning på Slice of Life Göteborg. Gillar ni djurmotiven så har ni något att se fram emot då det kommer fler sådana motiv. Självklart en och en annan kvinna med stärkande budskap också. Fokus är styrka och ärlighet.

  Marie målar endast med kvalitétsfärg för att kunden ska känna sig trygg med att färgerna de ser på duken ska vara de samma om 100 år. Trots påfrestningar så som tid och ljus.

  Till alla original och unikat så tillkommer ett äkthetsintyg. Detta brukar dyka upp något efter tavlan kommit till sin nya ägare. Det är viktigt att allt känns 100% rätt för köparen så det är alltid 2 veckors ångerrätt om tavlan till exempel inte passar på något sätt.
  Har ni frågor om konsten eller om Liquitex så svarar Marie gärna på frågor via mail.

   

 • Rådhuskalendern i Örebro

  3 december, 2017

  Lucka 23 i Rådhuskalendern

  Marie Plosjö:

  Min tavla visar en naken kvinnokropp i regnbågens nyanser. Symboliken är att kvinnokroppen i sig inte är en signal till andra att de har rätten att ta sig friheter utan respekt. Vi äger rätten till vår egna kropp. Händerna är utsträckta som ”här är jag” och som vågskålar med valmöjligheter. Det är som kvinnan kliver fram ur ljuset som både kan vara ett hjärta samt som beskyddande vingar som omsluter kroppen. Regnbågskänslan i färgerna står för hopp och att människan i sig är en skatt/ett mirakel. Likaså att det gäller alla människor oavsett nyans.

  Den 6:e januari 2018 kommer en auktion att påbörjas där det finns möjlighet att buda på bidraget i Rådhuskalendern.

  20% av intäkterna kommer gå till Örebros Stadsmission.

  Visning av originalverken är tänkt till 15 – 20 januari på Gallerian Vågen
  Mån – Fre
  kl 15 – 19
  Lör
  kl 12-17

  En unik kalender i Sverige

  Rådhusets julkalender är en gigantisk adventskalender som ända sedan 2007 har lockat tiotusentals besökare. Varje år skapar 24 konstnärer 24 nya konstverk som varje dag under december presenteras i Rådhusets vackra fönster ut mot Stortorget.

  Syfte

  Rådhusets Julkalender lyfter de deltagande konstnärerna och uppmärksammar deras verk på ett unikt sätt. Konsten blir lättillgänglig för en större publik. Tiotusentals personer ser och uppskattar Julkalendern varje år.

  Arrangör

  Rådhusets Julkalender är ett rikstäckande konstprojekt i samverkan med näringslivet och SOUL EVENT.
  AMBITIÖS är Julkalenderns huvudsponsor. Näringslivet bidrar genom att bli luckvärdar.
  För originalidé och projektledning står SOUL EVENT.
  Ni kommer ha möjlighet att köpa konstverket och då bidrar ni även till ett gott ändamål.
  Följ lucköppningen här:

 • Den 25:e november slog galleri Slice of Life upp portarna för det nya galleriet på Götabergsgatan 22, Göteborg. Vi tackar så hjärtligt för alla som kom och förgyllde kvällen i vårt sällskap. Tack till nya så som gamla kunder!

  SLICE OF LIFE GÖTEBORG

   

 • Vill du överraska någon med en exklusiv julklapp så finns det olika möjligheter till det via oss. Det finns konst i olika prisklasser.

  ILLUSTRATIONER

  Illustrationerna nedan kostar 1500 kr/styck och säljs på Expressens Leva & Bo Shopping. Är ni intresserade av fler än en tavla så kontakta oss sales(at)sliceoflife.se så kan vi erbjuda ett fördelaktigare pris.

  GICLEETRYCK

  Vi har också tryck för 2500 kr från både Marie Plosjö samt Devon Almarinez om ni önskar att beställa utan ram.

  GICLEETRYCK MED RAM

  Med en vacker ram så förhöjs intrycket och då kommer det se ut som på bilderna här nedanför. Ramningen står Ridelius för i Visby. De har lång erfarenhet av yrket och är otroligt serviceminded. Så har ni frågor och önskar tips på inramningar så rekommenderar vi er varmt att kontakta Christer Pettersson www.ridelius.se

  UNIKAT MIXED MEDIA

  Ett något lyxigare alternativ är att beställa en tavla i Mixed media. Så kallat Unikat. Det innebär att vi gör ett fint canvastryck på den tavlan som ni gillar. Därefter så målar konstnären på trycket och gör dessa unika. Beroende på hur mycket material och tid som används så varierar priset något. Storleken på duken spelar också in. När Ni beställer ett unikat/mixed media så kan ni också önska saker som tex text eller färginslag som gör tavlan mer personlig för dig/er. Detta är ett alternativ om ni önskar en känsla av att det är ett original men inte riktigt har plånboken för originalet, eller om originalet som Ni fastnat för är sålt.

  EGNA ÖNSKEMÅL

  Vill ni göra egna beställningar med egna idéer så får ni givetvis höra av er. Vi behöver då veta vilken konstnär ni vill ska gestalta idén och önskvärd storlek. Ge så mycket information som möjligt för att vi ska kunna återkomma med ett prisförslag. Både Marie och Devon har mycket att göra så beställningar måste göras när det kommer luckor för detta. Allt detta får ni besked om antingen via mail eller telefon om ni vänder er till oss.

   

 • Marie Plosjö målar live

  5 november, 2017

  På Skeppsbron 8 i Visby på den vackra ön Gotland har vi ett av våra gallerier. Där har också Marie Plosjö sin studio där hon målar live så gott som dagligen mellan 10.00-14.00. Vill ni komma andra tider för att titta och för att fråga saker om konstnärsfärgen Liquitex artist level som Marie är ambassadör för så är ni välkomna att ringa eller maila oss.

 • Konstnären och tidigare glamourmodellen Marie Plosjö ligger bakom en gigantisk kultursatsning i Helsingborg.

   

  Tillsammans med konstnären och entreprenören Andreas Wargenbrant har hon tagit över ”Spritan” i Ödåkra som nu förvandlas till ett kulturhus med galleri, krogar, och designbutiker.

   

  – Ambitionen är att skapa Sveriges största konst och kulturcenter, säger Marie Plosjö till Kvällsposten.

   

  Klicka här för att läsa hela artikeln

 • Mellan den 21-28 augusti 2017 så pågår Gotland Art Week. Människor med en passion för konsten vallfärdas till Gotland och tar del av alla härligt kreativa aktiviteter.

   

  Marie Plosjö (jag) kommer finnas på plats för att demonstrera Liquitex artist level. Vi kommer vara på plats i galleriet 12.00-15.00 men det är öppet hela dagarna då restaurangen på nedre plan är öppet. Om ni ringer och önskar att komma andra tider så går det att ordna.

   

  Ni hittar oss på Skeppsbron 8 i Visby. Det är precis vid hamnen bredvid Glassmagasinet och på ovanvåningen av restaurangen Monroe.

  Michel: 0725-00 08 11