• Rådhuskalendern i Örebro

  3 december, 2017

  Lucka 23 i Rådhuskalendern

  Marie Plosjö:

  Min tavla visar en naken kvinnokropp i regnbågens nyanser. Symboliken är att kvinnokroppen i sig inte är en signal till andra att de har rätten att ta sig friheter utan respekt. Vi äger rätten till vår egna kropp. Händerna är utsträckta som ”här är jag” och som vågskålar med valmöjligheter. Det är som kvinnan kliver fram ur ljuset som både kan vara ett hjärta samt som beskyddande vingar som omsluter kroppen. Regnbågskänslan i färgerna står för hopp och att människan i sig är en skatt/ett mirakel. Likaså att det gäller alla människor oavsett nyans.

  Den 6:e januari 2018 kommer en auktion att påbörjas där det finns möjlighet att buda på bidraget i Rådhuskalendern.

  20% av intäkterna kommer gå till Örebros Stadsmission.

  Visning av originalverken är tänkt till 15 – 20 januari på Gallerian Vågen
  Mån – Fre
  kl 15 – 19
  Lör
  kl 12-17

  En unik kalender i Sverige

  Rådhusets julkalender är en gigantisk adventskalender som ända sedan 2007 har lockat tiotusentals besökare. Varje år skapar 24 konstnärer 24 nya konstverk som varje dag under december presenteras i Rådhusets vackra fönster ut mot Stortorget.

  Syfte

  Rådhusets Julkalender lyfter de deltagande konstnärerna och uppmärksammar deras verk på ett unikt sätt. Konsten blir lättillgänglig för en större publik. Tiotusentals personer ser och uppskattar Julkalendern varje år.

  Arrangör

  Rådhusets Julkalender är ett rikstäckande konstprojekt i samverkan med näringslivet och SOUL EVENT.
  AMBITIÖS är Julkalenderns huvudsponsor. Näringslivet bidrar genom att bli luckvärdar.
  För originalidé och projektledning står SOUL EVENT.
  Ni kommer ha möjlighet att köpa konstverket och då bidrar ni även till ett gott ändamål.
  Följ lucköppningen här:

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *