Mount Everest
Marie Plosjö

Marie Plosjö

Svensk konstnär som har en önskan att sprida glädje, frihet och god energi med sin konst.

All Posts

WELCOME TO THE FIRST EXHIBITION ON MOUNT EVEREST

Translated under the picture.

GALLERI SLICEOFLIFE.SE  – UTSTÄLLNING PÅ MOUNT EVEREST

Häng med på världens första konstutställning högst upp på toppen av majestätiska Mount Everest! Marie Plosjö må inte vara först i världen att bestiga Mount Everest men hon är banne mig först ut att ha sin konst på display inför skyarna!

 

Du har nu möjligheten att vara delaktig i det här spännande och framförallt annorlunda projekt. Tillsammans med Christian ”Chippen” och Oksana Wilhelmsson så är jag med i deras innovativa NFT-projekt som heter Hatchlingz. Alla som vill, har mölighet att få ta del av ”vägen upp mot toppen” i form av videodokumentation och foton. Och på så sätt bli en av de första NFT-samlarna som har tillgång till min exklusiva digitala samling.

En av de utvalda tavlorna är ”Beskyddaren.” Detta starka motiv är inspirerad av den majestätiska snöleoparden. Jag vill att just detta motiv ska upp på toppen för att jag delvis vill känna av att allt är möjligt. Speciellt i dessa tider med en stor oro i många delar av världen. För mig är allt existerande viktigt för helheten. Ingen art är viktigare än någon annan. Att beskydda och kämpa för utrotningshotade arter känns viktigt för mänskligheten.

De vackra snöleoparderna är utrotningshotade och det finns eldsjälar som kämpar för att förändra detta. Och det är jag enormt tacksam för. Enligt WWF så finns det mellan 4000-7000 snöleoparder kvar i hela världen.

Det sägs att tro kan förflytta berg eller kanske har du någon gång hört någon säga: – ”jag hade kunnat bestiga Mount Everest för min kärleks skull”?

Oavsett så är det min tanke. Jag vill hålla kvar hoppet och tron på människors kärlek till den plats, vi alla delar på jordens yta. Låta en liten symbolisk handling sprida stora ord och känslor. I slutet av April så kommer vi välkomna alla upp på min utställning på Mount Everest. Tack vare sherpan Mingma så kommer den här visionen bli verklighet.

Givetvis går sherpans säkerhet framför allt. Målet är i sikte och jag känner hoppet om toppen!

 

Mount Everest Marie Plosjö

GALLERI SLICEOFLIFE.SE  – ART EXIBITHION ON MOUNT EVEREST

You are hereby officially invited to the world first art exhibition on top of the majestic Mount Everest. With its 8848 meters, it’s the highest mountain in the world. And for the first time ever the Swedish artist Marie Plosjö will hold an art exhibition on top of Mount Everest.

 

You too, can come along and follow the thrilling climb to the top by video documentation and photos. Marie Plosjö might not be the first in the world to climb Mount Everest, but she is the first to have her art displayed for the skies. This is such an exciting art project that lies Marie close to heart.

 

One of the chosen paintings that will come one the long journey to the top is called “The protector.” This strong art work is inspired by the beautiful snow leopard. Marie decided for this art piece as she wants to feel that everything is possible. Especially in these trying times where there is a great deal of suffering and unrest in many parts of the world. Here is a quote from Marie: “For me everything that exist is important for the totality of everything. No species are more important than the other. To protect and fight for endangered species, is important for humanity.”

The strikingly beautiful snow leopards are endangered and there are those who are trying to change this. And Marie is every grateful for these brave people. According to WWF there are between 4000-7000 snow leopards walking amongst us on our shared and beloved planet.

They say that faith can move mountains. That is the core thought in Maries art making the way to the top. She wants to hold on the faith of humanity and our shared love to the place we all call home, planet earth. To let this small symbolic gesture spread large feelings that anything is possible even if it might seem hard or even daunting.

In the end of April, you are all welcome to take apart of Marie Plosjös, first of its kind art exhibition on top of the world, the majestic Mount Everest. Thanks to the Sherpa Mingma this vision will become reality. Of course, the Sherpas wellbeing and safety will go before everything and is the highest priority.

Dela inlägget

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?